Pengenalan Sistem eTanah

 

 

etanahlogo

Perkhidmatan yang ditawarkan ini boleh dicapai melalui URL berikut: http://etanah.penang.gov.my

Pengenalan Sistem eTanah

Sistem e-Tanah merupakan salah satu projek e-Kerajaan yang dipertanggungjawabkan kepada Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE) yang dibangunkan bagi tujuan menuju ke arah pemodenan pentadbiran dan pengurusan pejabat tanah.

Sistem e-Tanah menyediakan pelbagai kemudahan kepada pengguna dan pelanggan dalam urusan seharian pentadbiran tanah. Pelaksanaan sistem ini tentunya untuk menyahut aspirasi kerajaan dalam mempertingkatkan kredibiliti awam dalam pentadbiran khasnya dan kerajaan amnya.

Objektif

Membangunkan satu sistem pengurusan dan pentadbiran tanah yang bersepadu melalui penggunaan Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) sepenuhnya bagi mempercepatkan sistem penyampaian transaksi tanah dan perkhidmatan lain yang berkaitan kepada orang awam.

Visi

Ke arah mempertingkatkan keletusan dan integriti dalam perkhidmatan awam, khasnya dalam urusan pentadbiran dan pengurusan tanah.

Misi

Menambahbaik kualiti penyampaian perkhidmatan kepada rakyat melalui penyediaan satu sistem yang komprehensif, mudah digunakan, selamat dan boleh dipercayai.

 

PEJABAT TANAH DAN GALIAN PULAU PINANG
Paras 3, 19, 21 dan 22, 10000 KOMTAR,
Pulau Pinang, Malaysia.
Tel: +604-6505211
Faks: +604-2619588
eMel: webptg[at]penang[dot]gov[dot]my

Hakcipta Terpelihara © 2013-2016
Pejabat Tanah Dan Galian Negeri Pulau Pinang. BahagianTeknologi Maklumat.
Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox 27.0.1 ke atas,Safari dan Google Chrome dengan resolusi melebihi 1280 x 800 pixels.

Tarikh & Masa Kemaskini:

31 MEI 2023 | 9:16 AM

 QRCurve

 

Harap Maaf, sistem daftar masuk pengguna tidak boleh beroperasi buat masa ini.

Segala kesulitan amatlah dikesali.

Sekian, terima kasih.

Pilihan Bahasa | Bahasa Lain

ss2s3s4s5s6s7s8s9s10